Vil være «underdog»

Ezinne Okparaebo kommer til EM med seier fra Diamond League-stevnet på Bislett, men hun vil ikke ha noe favorittstempel i EM.

Ezinne Okparaebo kommer til EM med seier fra Diamond League-stevnet på Bislett, men hun vil ikke ha noe favorittstempel i EM. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ezinne Okparaebo kommer til EM med seier fra Diamond League-stevnet på Bislett, men hun vil ikke ha noe favorittstempel i EM.

DEL

Hun foretrekker å være «underdog».

– Jeg tror det skal bli greit å komme til finalen, og når jeg starter der er det bare å kline til. EM er like viktig for meg som OL i London. Konkurransen blir tøff også her, sier Ezinne Okparaebo til NTB.

Hun har satt norsk rekord på 100 meter med 11,16 sekunder i år.

– Før EM starter for meg onsdag, ønsker jeg ikke å legge begrensninger på meg selv. Jeg tenker at alt er mulig, men samtidig prøver jeg å se på meg selv som en «underdog» i dette mesterskapet. På den måten tror jeg at jeg blir enda mer sulten på å gjøre det bra.

– Jeg ser i hvert fall ikke på meg selv som noen superfavoritt, for det jeg har gjort før i denne sesongen betyr ingenting. Det er her det gjelder, sier Okparaebo.

Syk

Hun sto over i et stevne i Sverige etter Bislett Games 7. juni på grunn av en liten forkjølelse. I stedet fikk hun en dag eller to i senga.

– Forkjølelsen var ikke dramatisk i det hele tatt, og i stedet for løp i Sverige ble det trening hjemme i Oslo. Derfor føler jeg meg i minst like god form som da jeg vant på Bislett, og jeg håper og tror det skal gå framover også mot OL, forteller hun.

Det er meldt dårlig vær under EM, og mye tyder på at det kan bli både vått og litt kaldt.

– Jeg må bare prøve å takle været og ikke tenke så mye på det, for det er noe jeg ikke kan få gjort noe med, og dessuten er det likt for alle, men ingen liker vel å konkurrere i grisevær, sier hun smilende.

Finpuss

Etter EM er hovedfokuset til Ezinne Okparaebo å holde formen ved like mot OL.

– Det kommer til å bli en del trening etter EM, først og fremst finpussing av toppformen jeg har inne, forteller hun.

Hun har ingen planer om stor konkurranseaktivitet mellom EM og OL, men Diamond League-stevnet i Crystal Palace (London) skal hun ha med seg. Det blir den siste OL-testen rent konkurransemessig.

I EM er hun også påmeldt på 200 meter.

– Jeg kommer jeg nok ikke til å løpe den distansen. Jeg har vel allerede bestemt meg for å stå over, men er fortsatt med på startlisten, sier Ezinne Okparaebo til NTB.

Det betyr at 200-meteren i EM kan komme til å gå uten de to store norske sprintprofilene, for det er også en stor sjanse for at Jaysuma Saidy Ndure ikke stiller på 200-meteren for menn. (ANB-NTB)

Artikkeltags