Vukicevic møter verdens beste

Christina Vukicevic må belage seg på tøff konkurranse under Bislett Games.

Christina Vukicevic må belage seg på tøff konkurranse under Bislett Games. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sally Pearson, den ubestridte dronningen på korthekken for kvinner, er klar for duell mot Christina Vukicevic på Bislett i juni.

DEL

– Jeg har fått bekreftet at Pearson kommer til Diamond League-stevnet 7. juni. Det kommer til å bli en toppduell mot Christina Vukicevic, og det er også klart at Pearson kommer til å løpe to heat denne kvelden. På grunn av at vi har så mange gode norske løpere på 100 meter hekk for kvinner, har jeg lagt opp til kvalifisering og finale, forteller Bislett-general Steinar Hoen til NTB.

Pearson fra Australia, som i november ble kåret til årets kvinnelige friidrettsutøver for 2011 av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), var helt suveren på korthekken i fjor, og hun vant da også et suverent gull på distansen i Daegu-VM.

Hun har nå latt seg overtale til å legge sesongdebuten sin til Bislett, noe som vil gi det norske publikummet en mulighet til å se en av de store gullfavorittene i London-OL i aksjon. Det vil også gi en pekepinn på hva det er lov å vente av Vukicevic i OL.

Dyreste kvinne

Steinar Hoen har allerede presentert Usain Bolt som Bislett-deltaker også i år, og når det nå er klart at også Pearson stiller, er det klart at begge de to beste internasjonale friidrettsutøverne i 2011 er klare for Bislett.

Bolt var svært kostbar å få til Bislett, men Hoen mener det er verdt pengene.

– Måtte du grave dypt i lommeboka for å sikre deg underskriften til Sally Pearson?

– For å være ærlig så var hun ikke så grusomt dyr, men likevel er det klart at hun er den dyreste kvinnen vi har med på Bislett dette året, innrømmer Hoen.

Han har hele tiden sagt at en topp internasjonal duell på 100 meter med to av verdens fire beste sprintere, samt å skaffe den beste motstanden som mulig til de beste norske utøverne, har vært hovedmålet hans med Bislett Games i år. Nå begynner brikkene virkelig å falle på plass.

– Det er helt klart at enten Yohann Blake (verdensmesteren på 100 meter fra i fjor) eller Asafa Powell kommer for å matche Bolt på 100-meteren. I løpet av noen uker blir det klart hvem av dem det blir, sier Hoen.

Stort stevne

om det er nesten tre og en halv måned til Bislett Games, er det mye som tyder på at årets stevne kommer til å bli et av de aller beste, i alle fall rent deltakermessig.

Og fortsatt har ikke Hoen kommet skikkelig i gang med jobben som går ut på å skaffe topp motstand for Andreas Thorkildsen, Ingvill Måkestad Bovim og Ezinne Okparaebo.

– Jeg regner med at spydkonkurransen kommer til å bli best mulig, og jeg føler også at jeg har kontroll på 1500-meteren for kvinner med Bovim som et stort trekkplaster. Der gjelder det å få tak i noen gode fartsholdere, så faller de andre brikkene på plass av seg selv, mener Hoen.

Han har et lite problem med Okparaebo.

– 100 meter for kvinner er ikke på Diamond League-programmet i år. Det er derimot 100 meter for menn. Dermed blir det et lite problem å få tillatelse til å arrangere et kvinneløp på distansen også, men jeg jobber med saken og håper å finne en god løsning for Okparaebo også, sier Steinar Hoen til NTB. (ANB-NTB)

Artikkeltags