Wiggins forsvarte tittelen

Bradley Wiggins vant Criterium du Dauphine.

Bradley Wiggins vant Criterium du Dauphine. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bradley Wiggins vant Critérium du Dauphiné for andre år på rad.

DEL

Wiggins vant Critérium du Dauphiné for annet år på rad, med Edvald Boasson Hagen som en av hjelperytterne. Nordmannen kjempet hardt i den siste stigningen mot mål og var med i spurten om seieren, men han måtte nøye seg med fjerdeplass.

- Jeg hadde fått klarsignal til at jeg kunne prøve å gå for seier hvis vi ikke måtte jobbe så mye og var samlet på slutten. Det var en tøff etappe, men jeg klarte å henge med helt til det siste, sa Boasson Hagen til NTB.

- Det ble litt tøft på slutten. Jeg visste ikke helt hvor bratt det var og hadde ikke det riktige giret, fortalte rudsbygdingen.

Fornøyd

Sky-laget hadde en stor uke på landeveien i Frankrike. Til slutt hadde det britiske laget tre av de fire første rytterne. Michael Rogers ble nummer to og Chris Froome nummer fire.

Edvald Boasson Hagen bidro også med mer enn hjelp til Wiggins. Han vant den tredje etappen onsdag. Han ble også nummer fem i poengkonkurransen.

- Jeg føler meg veldig bra nå. Nå gjelder det å holde seg frisk og bevare formen mot Tour de France, sa den norske stjernesyklisten.

Wiggins erobret ledertrøya allerede på den første etappen og ga den aldri fra seg.

- Vi er godt fornøyd. Hovedmålet var å vinne sammenlagt, og vi vant i tillegg to etapper. Det skulle mye til for at vi ikke skulle ta sammenlagtseieren i dag. Vi følte oss ganske sikre, sa Boasson Hagen.

Moreno sterkest

Søndag vant spanske Daniel Moreno fra Katjusja-laget den avsluttende etappen foran landsmannen Luis Leon Sanchez og australske Cadel Evans. Tour de France-vinner Evans endte på tredjeplass sammenlagt.

Et brudd med Jerome Coppel, Pierre Rolland og Alexandre Geniez så en stund ut til å skulle holde helt inn, men de ble innkjørt av feltet et par kilometer før mål.

Wiggins var ikke truet søndag. Seiersmarginen til Rogers var 1.17 minutt.

Den tredoble OL-mesteren tok sin åttende seier for sesongen og har meldt seg på i det ypperste favorittsjiktet til Tour de France. (ANB-NTB)

Artikkeltags