500.000 kan miste Zebra

En halv million risikerer å miste TV 2 Zebra.

En halv million risikerer å miste TV 2 Zebra. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En konflikt mellom Canal Digital og TV 2 gjør at en halv million kabel-tv-kunder risikerer å miste TV 2 Zebra fra neste uke.

DEL

Nordens største tv-distributør truer nemlig med å fjerne kanalen fra sin pakke dersom den ikke blir enig med TV 2 om vilkårene for distribusjon av kanalen, skriver NA24.

– Det er mange ting som må falle på plass før vi kommer til enighet. Dersom vi ikke blir enige, så fjerner vi TV 2 Zebra fra vår pakke inntil videre, sier strategi- og produktdirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel-TV.

500.000 Canal Digital-kunder risikerer dermed å miste tilgangen til TV 2 Zebra fra 2. juli. Parabolkunder vil fortsatt ha tilgang til TV 2-kanalen.

Konflikten mellom de to aktørene har fra før ført til at Canal Digital-kunder mistet tilgangen til TV 2 Sport. Den gang var det TV 2 som stanset distribusjonen fordi selskapet mente Canal Digital misligholdt avtalen.

Bakgrunnen for konflikten er at TV 2 kun får 58 øre av en gjennomsnittlig Canal Digital-regning på rundt 300 kroner. Statens nye avtale med TV 2 pålegger fjernsynsdistributører som Canal Digital å betale kanalen markedspris for formidlingen av dens kanaler. Kabeltvistnemnda har fastsatt denne prisen til cirka 8 kroner. Canal Digital vil gå rettens vei for å få omgjort avgjørelsen, noe som i så fall innebærer at Telenor-eide Canal Digital går til sak mot sin egen eier - nemlig staten. (ANB-NTB)

Artikkeltags