Her er Norges billigste nettbutikk

Pixmania.com er kåret til Norges billigste nettbutikk.

Pixmania.com er kåret til Norges billigste nettbutikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Se resultatet av landets største pristest.

DEL

[Hardware.no]: Nordmenns netthandel har skutt til værs de siste årene. I fjor handlet vi forbrukerelektronikk på nett for 7,5 milliarder kroner.

Netthandling er mer fleksibelt enn å dra til en fysisk butikk, gir deg bedre rettigheter og som oftest de beste prisene. Samtidig kan du undersøke markedet fra en komfortabel sofa, fremfor å gå fra butikk til butikk.

Da er det lurt å handle på rett sted, for å få de laveste prisene. Hardware.nos prisundersøkelse viser at du kan spare store summer ved å velge rett nettbutikk.

Vi har i flere år målt prisene til norske nettbutikker for å se hvem som har de jevnt over laveste prisene, senest sommeren 2011.

Nå har vi nok en gang sjekket landets nettbutikker, for å se hvem som er best på pris våren 2012.

Totalt har vi sjekket over 2.100 prislinjer blant landets totalt 71 nettbutikker som selger minst ett av totalt 30 elektronikkprodukter innenfor alt fra datakomponenter til TV-er – to ganger. Resultatet viser at du raskt kan spare tusenvis av kroner ved å kjøpe varene dine fra riktig nettbutikk.

I boksen nedenfor kan du se hvilke nettbutikker som er billigst innenfor bestemte produktkategorier, basert på de produktene vi har brukt i testen.

Av testens totalt 71 butikker er det bare to som fører samtlige produkter vi har målt, Mobilestore.no og StartIT.no. Hakk i hæl følger QXL.no og Euro-Tec.no, med 29 av 30 produkter.

Norges billigste

Handlet du all elektronikken din i år fra Pixmania.com? Da har du trolig spart mye penger. Dette er den billigste av de 71 nettbutikkene i vårens pristest, og den er 34 prosent billigere enn pristestens dyreste nettbutikk, ILB.no. Handler du de 13 produktene i testen begge fører i sitt sortiment, vil det vær hele 11.700 kroner i prisforskjell.

Pristesten viser at Pixmania er 11,87 prosent billigere enn en gjennomsnittlig nettbutikk i Norge. Dette er ikke første gang butikken med franske røtter kommer høyt i vår pristest. Både sommeren 2012 og vinteren 2009 fikk de andreplassen, men de er nå tilbake på topplasseringen de senest hadde i 2008.

Rett bak følger NetOnNet.no, som er 11,26 prosent billigere enn en gjennomsnittlig norsk nettbutikk. De var for første gang i fjor med på totallisten, der de gikk rett til topps, men må denne våren nøye seg med en marginal andreplass.

Landets tredje billigste nettbutikk er Dustinhome.no. De kommer ut som 8 prosent billigere enn gjennomsnittet og gjør dermed en god avansering fra 7. plassen de fikk i fjor sommer. De har det bredeste utvalget av produkter av de tre nettbutikkene på pallen, og fører hele 27 av 30 varer i undersøkelsen.

Leverer raskest

Selv om de tre nettbutikkene på pallen er langt billigere enn gjennomsittet, er det liten prisforskjell mellom de tre. I prisguiden vår har vi samlet inn brukererfaringer og informasjon om leveringstid, områder der det er større forskjeller mellom de tre vinnerene.

Brukerne våre har generelt sett gitt Pixmania greie omtaler, og butikken ender totalt opp med 3,9 av 5 stjerner. Når du navigerer deg rundt i nettbutikken bør du imidlertid passe på at du velger riktig produkt. Pixmania selger nemlig en rekke varianter av det samme produktet, enten med diverse tilbehør eller med en ikke-nordisk språkpakke.

De samme brukeromtalene forteller at Pixmania som oftest leverer varene en uke etter bestilling.

NetonNet er bare 0,6 prosent dyrere enn Pixmania, og kan også skilte med greie brukererfaringer med sine 3,4 av 5 stjerner i butikkoversikten vår. De leverer varene raskere enn sin franske konkurrent, som oftest får du varene innen fire dager..

Av de tre er det imidlertid helt klart at Dustinhome er best på både kundeservice og rask levering. Kundene har gitt dem hele 4,5 av 5 mulige stjerner, og varene ligger som oftest hos deg innen tre dager.

Vil du vite mer?
Les hele testen på Hardware.no

Artikkeltags