Betal maten med mobilen

 *** Local Caption *** Allerede fra oktober kan du bruke mobilbetaling fra Den Danske Bank i enkelte Rema 1000-butikker.

*** Local Caption *** Allerede fra oktober kan du bruke mobilbetaling fra Den Danske Bank i enkelte Rema 1000-butikker. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det eneste du trenger er en app.

DEL

[Tek.no]  I samarbeid med Danske Bank skal Rema 1000-eier Reitangruppen, introdusere mobilbetaling i alle landets Rema 1000-butikker, Narvesen- og 7-Eleven-kiosker. Planen er å ha teknologien på plass i alle butikkene i løpet av første kvartal neste år, men ifølge en pressemelding fra Danske Bank vil du kunne bruke tjenesten i enkelte Rema-butikker allerede fra oktober.

– Vi har stor tro på mobilen som fremtidens betalingsløsning, og derfor er vi veldig stolte av å være første dagligvareaktør i Norge med mobilbetaling i butikk, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør for Rema 1000.

Aldersgrense og app

Mobilbatalingsløsningen, som ganske enkelt heter MobilePay, er gratis å bruke, men krever at du har MobilePay-appen på telefonen og NFC. Ved siden av kortterminalen i butikken skal det komme en liten betalingsboks som du skal holde mobilen inntil med appen åpen, og så må du godkjenne beløpet før pengene trekkes fra kontoen din.

Betalingstjenesten får 15-årsgrense, og vi tenker at det kanskje er like greit, siden digitale 100-lapper kan være mindre oversiktlige enn papirpenger slik at kronene raskt får bein å gå på. På den annen side finnes det nok av ansvarlige 14-åringer der ute som sikkert føler seg urettferdig ekskludert.

Men hvis du er 15 år eller mer og får lyst til å prøve det ut, er det ikke til hinder hvis du ikke har konto i Danske Bank. MobilePay fungerer uansett hvilken norsk teleopperatør og bank du bruker, men du må altså en konto og et bankkort i en norsk bank, og et norsk telefonnummer.

Mange konkurrenter

Fordelen med mobilbetaling er ganske enkelt at det er én ting mindre å ha med seg, og hvis du bare skal en snartur på butikken trenger du ikke tenke på å ta med lommeboka. Ifølge Danske Bank er det tydeligvis mange som setter pris på dette, for tidlig i år kunne de fortelle NRK.no at mer enn 2 millioner dansker bruker MobilePay.

I Norge er det altså danskene som er først ute med mobilbetaling i dagligvarebutikkene, men du kan fra før bruke mobilbetalingstjenestene mCash ogValyou hos flere hurtigmatsteder, kaféer, kaffebarer og klesbutikker. I tillegg har DNB sin Vipps-løsning for å sende penger mellom personer, uavhengig av hvilken bank du bruker. Akkurat denne funksjonen ligner veldig på en tilsvarende funksjon i MobilePay-appen. (ANB)

Apple har sin egen mobile betalingstjeneste, vi har testet Apple Pay i New York

Artikkeltags