Nå har bløffen nådd Norge

- Kunder bør ikke åpne vedlegg i e-poster som de ikke kan bekrefte er fra oss, råder kommunikasjonsrådgiver i Ikea.

- Kunder bør ikke åpne vedlegg i e-poster som de ikke kan bekrefte er fra oss, råder kommunikasjonsrådgiver i Ikea. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Pass opp for falsk Ikea-mail!

DEL

[Nettavisen]  Torsdag skrev Side2 om en falsk e-post som er blitt spredd til IKEA-kunder i Sverige. Nå viser det seg at norske kunder også har mottatt mailen.

Det gjelder en falsk e-post med ordrebekreftelse.

- Vi har mottatt et par henvendelser på denne e-posten også her i Norge, sier Siv Egger, kommunikasjonsrådgiver i IKEA til Side2 fredag.

- Ønsker å overføre penger

- E-posten som sendes ut inneholder en svært troverdig ordrebekreftelse fra IKEA, advarer politiet i Sverige, ifølge Expressen.

Politiet forklarer at det dreier seg om viruset "Dridex Malware", som er gjemt i et skriv fra den svenske møbelgiganten. Åpner mottakeren e-posten, så er det stor risiko for at koden havner i dataen. Programmet kan deretter samle inn privat informasjon, som blant annet brukernavn, passord og kortinformasjon.

- Målet er å overføre penger fra din konto til en annen, sier politiet.

Noen henvedelser

Ordrebekreftelsen som spres i Sverige har ikke kommet til norske kunder, uttalte Egger i går. Men etter å ha undersøkt saken nærmere, viser det seg at de har fått noen få henvendelser her hjemme også.

Hun påpeker at folk aldri må gi fra seg sensitive opplysninger hvis de er usikre på om e-post kommer fra møbelkjeden. Hun understreker også at de generelt aldri ber sine kunder om private opplysninger.

- De bør heller ikke åpne vedlegg i e-poster som de ikke kan bekrefte er fra oss.

Det er ikke første gang IKEA opplever at falsk informasjon spres med deres varemerke.

- I løpet av året som har gått har vi hatt et par tilfeller av spam som ser ut som kommer fra oss, men det gjør ikke det. Da har det vært snakk om gavekort, og at kunden skal logge seg inn for å motta dette gavekortet, sier Egger.

- Tar dette alvorlig

Selv om svenske kunder har gjort en bestilling hos varehuset, ber politiet dem slette e-post, og heller kontakte IKEAs kundeservice.

- Ikke klikk på mailen, og du bør ikke åpne noen dokumenter, råder pressekontakt Peter Adlersson ved politiet Region Väst overfor Expressen.

IKEA i Sverige jobber for å kartlegge spredningen av mailen. (ANB)

Artikkeltags