Bruker nettet til å selge biler

 *** Local Caption ***  Jeg bruker både Facebook, Twitter og Instagram til å selge biler. Her kan jeg spre bilbudskapet til alle følgerne, sier Nils Ivar Skårdal.

*** Local Caption *** Jeg bruker både Facebook, Twitter og Instagram til å selge biler. Her kan jeg spre bilbudskapet til alle følgerne, sier Nils Ivar Skårdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nils Ivar mistet jobben etter 30 år – så slo han hardt tilbake.

DEL

[Telemarksavisa]  Da Nils Ivar Skårdal (60) mistet jobben som bilselger etter 30 år, startet han egen butikk. Nå gjør han suksess med salg av biler i sosiale medier.

– Jeg bruker både Facebook, Twitter og Instagram til å selge biler. Her kan jeg spre bilbudskapet til alle følgerne, sier Nils Ivar Skårdal.

– Jeg har kjøpt inn røde løpere som bilene kan rulle ut av butikken på. Bilkjøp er et stort øyeblikk for mange, vet du, sier den rutinerte bilselgeren.

For seks uker siden åpnet han sitt eget bruktbilutsalg i lokaler på Heistad i Porsgrunn. Og med det ble en gammel drøm virkeliggjort.

Skårdal jobbet hos Formo bil AS i 30 år, før han måtte gå sammen med ti andre ansatte da selskapet gikk over ende i januar.

– Jeg så hvilken vei det bar, så jeg begynte å tumle med planene om en egen bilbutikk i fjor høst. Dette er jo en gammel drøm, og endelig ble jeg dyttet ut i det, sier Skårdal.

– Jeg har aldri drevet egen butikk før, og måtte lese meg opp på nettet hvordan dette gjøres. Men jeg har bare møtt velvilje overalt i oppstarten av butikken.

Skårdal åpnet bilbutikken for seks uker siden, og så langt har salget har gått over all forventning.

– Jeg har solgt åtte biler på seks uker. Jeg hadde aldri regnet med å gjøre det så bra.

Oppskriften til suksessen har vært aktiv tilstedeværelse i sosiale medier.

– Jeg bruker både Facebook, Twitter og Instagram. Her kan jeg spre bilbudskapet til alle følgerne. Når du har en del følgere, er det gjerne noen som kjenner noen som er på utkikk etter en ny bil, og så plutselig blir du oppringt av en kjøper, sier Skårdal.

Det er heller ingen ulempe å ha 30 års erfaring i bransjen, medgir han.

Han stortrives med å gjøre alt selv.

– Jeg kjøper inn bilene, vasker og registrerer dem. Fra kunden bestemmer seg, kan jeg levere bilen på en halv time. Jeg er disponibel 14 timer i døgnet, hele uka, sier han. (ANB)

Artikkeltags