Se hva den kan gjøre med bilen din

Google er i gang med å rulle ut sitt Android Auto, først ut med det er folkelige Hyundai Sonata.

Google er i gang med å rulle ut sitt Android Auto, først ut med det er folkelige Hyundai Sonata. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her er det en liten revolusjon på gang.

DEL

[broom.no]  De siste årene har de såkalte infotainment-systemene i bilene blitt stadig bedre, og mer avanserte.

Det som i mange tilfeller startet med et lite display for radioen, har nå blitt til en styreenhet (og skjerm) for en rekke av bilens funksjoner. Mange nybiler er nå koblet opp mot internett. Og sannsynligvis har vi bare sett starten på dette. 

Når firmaer som Apple og Google kaster seg inn i dansen, betyr det at helt nye markeder og muligheter åpner seg.

De to har utviklet hvert sitt system for informasjon og underholdning i bil. Apples system heter CarPlay, mens Google står bak Android Auto.

Enkelt forklart skal mobilen kunne integreres med bilens infotainmentskjerm, og styres via brytere og hendler i bilen. 

Når nytt utstyr lanseres til personbiler, er det gjerne premiummerkene som er først ute. Slik er det imidlertid ikke denne gangen. Hyundai Sonata er aller første bilmodell ute med Android Auto. 

I en pressemelding forteller Hyundai at det nye systemet skal sørge for at sjåføren får tilgang til sin smarttelefon via bilens skjerm og andre integrerte funksjoner som Bluetooth og stemmegjenkjenning. Appene, som f. eks. navigasjon, musikk, reiseinformasjon osv oppdateres automatisk.

Ved at telefonens teknologi blir enklere tilgjengelig, kan systemet også bidra til økt trafikksikkerhet. Android Auto gjør at sjåføren holder blikket og oppmerksomheten på veien, framfor på smarttelefonen som for øvrig er låst under kjøring.

Hyundai Sonata med Android Auto blir den første av flere Hyundai-modeller med denne integrasjonen. Hyundai opplyser ikke når denne integrasjonen blir tilgjengelig i resten av verden. (ANB)

Artikkeltags