Unngå dette i sommer!

Det er i lpet av sommermnedene at flest mobiler blir meldt delagt, savnet eller meldt tapt. *** Local Caption *** Det er i løpet av sommermånedene at flest mobiler blir meldt ødelagt, savnet eller meldt tapt.

Det er i lpet av sommermnedene at flest mobiler blir meldt delagt, savnet eller meldt tapt. *** Local Caption *** Det er i løpet av sommermånedene at flest mobiler blir meldt ødelagt, savnet eller meldt tapt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er nemlig i sommermånedene at flest mobiler blir meldt ødelagt, savnet eller tapt. Her får du tipsene til hvordan du kan ta best vare på mobilen gjennom sommeren!

DEL

Sommeren er mobilens verste fiende.

- Vi regner med mange henvendelser i sommer fra fortvilede forsikringstakere som har blitt frastjålet mobilen på storbyferie, eller mistet mobilen over båtripa, sier Henrik Næss, skadesjef i Codan Forsikring.

Det er i august de fleste mobilen tar kvelden, tett etterfulgt av juni og juli.

I følge Næss har det en sammenheng med at folk i disse månedene er mer på farta.

- Vi er blitt helt avhengige av mobilen, og den er en fast følgesvenn overalt – også til steder som kan være skadelige for mobilen, sier Næss.

At vi kler oss mer lettkledd i sommermånedene har også en betydning. Da blir det færre steder til trygg oppbevaring av mobil og verdisaker.

Slik tar du vare på mobilen i sommer:

Henrik Næss har rådene for hvordan mobilen skal behandles gjennom sommermånedene:

Sørg for å ha mobilen trygt oppbevart, i en lukket lomme eller veske med glidelås.

Skaff deg et etui til mobilen. Denne kan nemlig beskytte mot både fall og fuktighet. Nåtidens etuier kan også ofte henges rundt halsen, slik at du til enhver tid har kontroll på hvor mobilen befinner seg.

Når du er på stranden, bør en fra følget bli igjen og passe på verdisakene mens de andre bader.

Sørg for å oppbevare mobilen i vanntett pose dersom du skal ut i regnet.

Unngå å ha mobilen i direkte sollys, så den blir overopphetet.

Kopier kontakter og innhold på telefonen slik at dersom den blir stjålet eller ødelagt, har du fortsatt det viktigste fra minnekortet igjen.

Last ned en gjenfinnings-app dersom du har smarttelefon.

Og for all del, unngå mannefellen: Ikke oppbevar mobilen i brystlomma. Da må du i alle fall ikke lene deg fremover. (ANB)

Artikkeltags