– Norge er under angrep

Arne Tumyr (t.v) og Tore Tvedt i Oslo tingrett.

Arne Tumyr (t.v) og Tore Tvedt i Oslo tingrett. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vigrid-leder Tore Tvedt hevder at Norge er i krig, og at den nordiske rasen er i ferd med å utryddes.

DEL

- Jeg er i utgangspunktet imot voldsbruk, men selvforsvar er jeg selvfølgelig tilhenger av. Ikke aggressiv politisk vold, men nådeløs vold for å forsvare oss, sa Tvedt da han vitnet i Oslo tingrett i saken mot Anders Behring Breivik.

På spørsmål om Norge er under angrep i dag, slik Breivik har hevdet, svarte Tvedt et ubetinget ja.

- På vegne av den del av befolkningen jeg har tatt på meg å redde, er vi ikke bare under angrep, men vi er i ferd med å bli utryddet. Vi blir terrorisert og brakt til taushet, sa Tvedt, som viste til at Gro Harlem Brundtland skal ha sagt at det siste mennesket med blondt hår og blå øyne ville dø ut i Norge i 2200.

Vigrid-lederen er uten fast bosted, ifølge ham selv fordi han blir jagd fra sted til sted. Han er pensjonist, men holder fremdeles religiøse seremonier for Vigrid, som han kaller en nettverksorganisasjon. All kontakt med andre medlemmer foregår ved seremonier, på mobil eller på vennetreff.

- Det er i dag umulig å drive en virksomhet hvor ordet nordisk er brukt. Det er nazi, og man har brukt 70 år på å demonisere nazibegrepet i Norge, sa Tvedt.

Arne Tumyr, leder for organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), mener de ikke slipper til i samfunnsdebatten. Men nettet har blitt en viktig plattform for å nå ut med budskapet, sier han.

I sin forklaring som vitne for forsvarer Geir Lippestad påpekte Tumyr at SIAN forholder seg til norske lover og tar totalt avstand fra vold. Men han mener at organisasjonens medlemmer både blir angrepet, sensurert og forsøkt stoppet fra å drive lovlig virksomhet.

Han viste til en rekke eksempler hvor de har blitt nektet å avholde møter i forsamlingslokaler. Blant annet fryktet Høyre en kobling til organisasjonen og sa nei da de spurte om å få leie møtelokaler i Høyres Hus i Oslo.

– Internett er helt avgjørende for at vi i det hele tatt har en liten ventil. Tidligere satt avisredaktørene som konger på haugen og slapp oss ikke til. Men ved hjelp av nettsiden vår og diskusjoner i Facebook-gruppa vår har vi fått løftet lokket litt, sa Tumyr.

Han bekreftet, på spørsmål fra Lippestad, at nettet også er viktig for informasjonsinnhentingen SIAN gjør. Men han påpekte at argumentene de bruker for å underbygge meningen om at islam er en «ond, politisk religion forkledd som religion», også er hentet fra de samme bøkene som universitetsprofesjonene bruker.

Lippestad spurte også om Tumyr delte Breiviks bekymring for at nordmenn vil bli i mindretall i eget land, at vi er på randen av en borgerkrig og at noe «må gjøres». Tumyr svarte bekreftende, men mener at dette må gjøres med demokratiske midler.

Artikkeltags