– Sterkt å være her

Generalsekretær Tonje Brenna i AUF forklarte seg i retten onsdag. Her sitter hun sammen med generalsekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen og bistandsadvokat John Christian Elden.

Generalsekretær Tonje Brenna i AUF forklarte seg i retten onsdag. Her sitter hun sammen med generalsekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen og bistandsadvokat John Christian Elden. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Partisekretær Raymond Johansen (Ap) synes det var sterkt å sitte i samme rom som Anders Behring Breivik.

DEL

Johansen var til stede under terrorsaken for første gang mandag. Han hørte på gjennomgangen av drapene på tolv drepte på Utøya sammen med leder Eskil Pedersen og generalsekretær Tonje Brenna i AUF.

– Jeg syns det var veldig tøft å være her. Jeg tenkte mye på de etterlatte som satt der og fikk se og høre i detalj om hvordan deres barn ble myrdet – drept. Å samtidig sitte i samme rom som gjerningsmannen, det var en sterk opplevelse, sier han til NTB.

Han var i retten for å vise sin støtte til AUF-ungdommen og de etterlatte.

– Denne saken kommer til å påvirke vår bevegelse for all framtid, så det er viktig for meg som partisekretær å være her. Og så skal jeg vitne selv senere, så det er greit å ha vært innom, sier han.

Johansen har barn på samme alder som de drepte ungdommene.

– Jeg identifiserer meg utrolig sterkt med de etterlatte. Og jeg visste om flere av de drepte og deres pågangsmot. Dette var jo sterke personer som preget sine nærmiljøer med sitt engasjement, sier Johansen. (ANB-NTB)

Artikkeltags