Jakten på Berserk

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jarle Andhøy og mannskapet hans er tilbake i Antarktis for å finne svar på hva som skjedde da skuta forsvant.

DEL

Da skuta Berserk sendte ut et nødsignal fra sin posisjon i Sørishavet 22. februar 2011, befant ekspedisjonsleder Jarle Andhøy og Samuel Massie seg på fastlandet. På vei mot Sydpolen. Det siste livstegnet Jarle fikk fra Berserk var en tekstmelding fra kaptein Tom Gisle Bellika rett forut for stormen. I kjølvannet av forliset haglet kritikken mot Andhøy.

– Det var ingen som fokuserte på de relevante spørsmålene om ulykken, og noe står fortsatt ubesvart. I tillegg ble det tydelig for meg at viktig informasjon ble holdt tilbake. Hvorfor forlot Berserk den sikre ankerplassen og seilte inn i en varslet storm etter møtet med marineskipet Wellington og Scott-basen, sier Andhøy.

I dokumentarserien Jakten på Berserk, som har premiere på TVNorge torsdag klokka 21.30, blir seerne med på ferden når Jarle Andhøy og mannskapet hans setter kursen tilbake til Antarktis.

Serien viser for første gang den offisielle kontakten fra tiden før forliset. Med på ekspedisjonen er tidligere mannskap og gamle venner av Berserk – Samuel Massie, Sergej Smirnov, Manuel Hernández og Busby Noble. Sammen skal de prøve å finne ut hva som egentlig skjedde med Berserk – og hedre sine døde kamerater.

– Jarles søken etter sannheten om Berserk-forliset fortjener å bli formidlet. Hans oppriktige ønske om å forstå og å hedre sine kamerater er drivkraften gjennom hele programmet, sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge. (ANB)

Artikkeltags