Chávez får mer strålebehandling

Hugo Chavez.

Hugo Chavez. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Venezuelas president Hugo Chávez reiser til Cuba igjen lørdag for å gjennomgå en ny runde strålebehandling mot kreft.

DEL

– I morgen flyr jeg igjen til Cuba for å fortsette min kamp for livet og helsa, sa Chávez på statlig TV fredag.

Han fortalte om reisen etter å ha tilbrakt litt tid med familien i delstaten Bariñas, vest i landet, der han kommer fra.

Chávez kom direkte til Bariñas fra Cuba onsdag etter å ha gjennomgått strålebehandling.

Mens han var i Bariñas, klarte en svært emosjonell ikke å holde tårene tilbake da han under en påskegudstjeneste skjærtorsdag ba til Jesus om å få fortsette å leve.

Han forklarte senere at det var fordi hans foreldre, barn og andre familiemedlemmer var til stede, at han ble overveldet av følelser.

Chávez ble operert for kreft i forrige måned og en kreftsvulst ble fjernet fra samme område som en tidligere svulst ble fjernet fra for snart ett år siden.

Ingen har sagt hva slags kreft han har, men hans talsmenn insisterer på at den ikke har spredt seg.

Kreften kommer på et ubeleilig tidspunkt for Chávez, som står foran det som ventes å bli en hard valgkamp for å bli gjenvalgt til høsten.

Han har fått en tøff utfordrer i Henrique Capriles, en 39 år gamle guvernør som ble valgt til å representere hele opposisjonen i et nominasjonsvalg tidligere i år.

Chávez har utelukket at en annen kan ta hans plass, selv om valgkampen han må føre for tiden, er en type virtuell valgkamp.

Mens Capriles reiser fra valgmøte til valgmøte, må Chávez, som stadig er under behandling på Cuba eller på fly fram og tilbake, henvende seg til velgerne via Twitter og TV. (ANB-NTB)

Artikkeltags