– Europa mer enn valuta

Det understreket Angela Merkel da hun sammen med François Hollande markerte Tyskland og Frankrikes 50 år lange vennskap.

Møtet mellom Merkel og Hollande var preget av at det pågår en alvorlig økonomisk krise i Europa, men lederne ser positivt på en ny utviklingsfase.

Møtet mellom Merkel og Hollande var preget av at det pågår en alvorlig økonomisk krise i Europa, men lederne ser positivt på en ny utviklingsfase. (Foto: )

DEL

Seremonien fant sted i den franske byen Reims og var en kopi av møtet mellom de daværende lederne Charles de Gaulle og Konrad Adenauer i 1962. Les ogMens lederne den gang møttes for å legge to verdenskriger bak seg, var møtet mellom Merkel og Hollande preget av at det pågår en alvorlig økonomisk krise i Europa.

– Den europeiske union går gjennom en krise. Det er ikke den første, og det vil ikke bli den siste. Men det tvinger oss til å gå framover i en ny utviklingsfase, sa Hollande foran døren til Notre–Dame–katedralen i Reims.

Merkel var på sin side tydelig i sitt budskap.

– Europa er mer enn bare en valuta, og det fransk–tyske forholdet er essensielt i denne sammenheng. Det har markert europeisk enhet, sa hun. (ANB–NTB)

Artikkeltags