Får møte Sörbö

John Sörbö sitter fengslet i Sudan.

John Sörbö sitter fengslet i Sudan. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norges ambassadør Jens-Petter Kjemprud får torsdag trolig møte den norske minerydderen John Sörbö, som sitter fengslet i Sudans hovedstad Khartoum.

DEL

– Jeg har fått opplyst av sudanske myndigheter at vi får møte Sörbö torsdag formiddag i det sudanske forsvarsdepartementet, der Sörbö befinner seg, sier Kjemprud til NTB.

Ambassadør Kjemprud sier norske myndigheter er i kontinuerlig kontakt med sudanske myndigheter for å få løslatt Sörbö.

– Vi er fornøyd med at vi får tilgang til ham i morgen. Da får vi forhåpentligvis høre hva som har skjedd, hvordan helsetilstanden hans er, og hvordan han har hatt det i avhør, sier Kjemprud.

Fått forsikringer

Ambassadøren er fornøyd med å ha blitt lovet tilgang til den fengslede nordmannen, og sier han håper å få til et gjennombrudd i forhandlingene med å få løslatt Sörbö.

Kjemprud forteller at verken han eller noen andre ved den norske ambassaden har fått snakket med Sörbö på telefon.

– Men vi har fått forsikringer fra sudanske myndigheter om at han er ved god helse og at han, dersom det er behov for det, vil få nødvendig behandling, sier Kjemprud.

Pågrepet

Sörbö, som jobber for Norsk Folkehjelp og har drevet med minerydding i Sør-Sudan, ble pågrepet i grenseområdet mellom Sudan og Sør-Sudan lørdag.

En sørsudaner, en sørafrikaner og en FN-ansatt brite ble pågrepet sammen med Sörbö.

De ble pågrepet fordi de angivelig krysset grensen på ureglementert vis. Norske myndigheter ser ifølge pressekontakt Hanne Melfald i Utenriksdepartementet svært alvorlig på saken og har fått vite svært lite om hvordan Sörbö har det. (ANB-NTB)

Artikkeltags