Fikk treffe siktet nordmann

Sigurd Klomsæt fikk treffe den overgrepssiktede nordmannen.

Sigurd Klomsæt fikk treffe den overgrepssiktede nordmannen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Advokat Sigurd Klomsæt har møtt den overgrepssiktede 45-årige nordmannen som sitter fengslet i Gambia.

DEL

Klomsæt har representert nordmannen i flere saker i Norge de siste åtte årene og reiste tirsdag til Banjul i Gambia for egen regning for å bistå mannen.

Onsdag var han i samtaler med president Sheriff Tembado i den gambiske advokatforeningen, skriver Aftenposten.no.

Møte i fengselet

Tembado tok seg onsdag ettermiddag fri fra retten for å få Klomsæt inn i fengselet, og han sørget for at Klomset fikk møte sin klient i fengselet.

– Siktede har det etter forholdene bra. Tembado fungerte som døråpner her, sier Klomsæt til NTB.

45-åringen fra Telemark er siktet for seksuelle overgrep mot barn og besittelse av overgrepsbilder. Mannen hadde seks unge gutter på soverommet da han ble pågrepet av gambisk politi andre juledag.

– Det er ikke riktig som tidligere opplyst at han ikke vil ha norsk hjelp. Selvfølgelig vil han ha bistand, sier advokaten.

Får gambisk forsvarer

Besøket i fengselet er også viktig for Klomsæt fordi han ønsker å representere nordmannen i de to sakene han er siktet for i Norge. Det har 45-åringen nå sagt ja til.

Lederen for den gambiske advokatforeningen har sagt ja til å forsvare den overgrepssiktede nordmannen i retten i Gambia. Det er helt sentralt for 45-åringen ettersom gambisk lov krever at tiltalte har en gambisk forsvarer i retten. Det økonomiske er imidlertid ikke avklart her, ifølge Klomsæt.

– Dette er en meget alvorlig sak og min klient risikerer livstid i et land som er godt kjent for Amnesty, sier advokaten.

Presidenten Yahya Jammeh i Gambia vakte stor oppsikt da han i 2008 sa at alle homofile i landet «skulle få hodet kuttet av» og at han ville ha strengere lover mot homofile enn Iran.

Klomsæt skal også ha møter med den norske konsulen i Gambia og fengselsdirektøren i fengselet nordmannen sitter i. Etter planen skal den norske advokaten være tilbake i Norge fredag. (ANB-NTB)

Artikkeltags