Fortsetter politi-trening

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norge skal også neste år drive opplæring av afghanske politistyrker i Kabul.

DEL

– Vi viderefører vårt nåværende styrkebidrag til mentorering av det afghanske spesialpolitiet CRU i Kabul også i 2013, sier forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding. Statsråden deltok søndag på NATO-toppmøtet i Chicago.

Forsvarsministeren opplyser også at en norskledede styrken i Maimana i Afghanistan skal være avviklet innen utgangen av oktober. Tidligere har regjeringen bare opplyst at norske soldater skal ut av fra Faryab-provinsen i løpet av høsten.

Uttrekningen skjer etter anmodning fra NATO og har full støtte på Stortinget.

– Norge har hele tiden stått fast på at vi kom inn i Afghanistan sammen med NATO, og vi forlater Afghanistan sammen med NATO. Vi vil derfor fortsatt støtte ISAF med enkelte etterspurte kapasiteter også i 2013, sier Barth Eide.

Blant bidragene er et Hercules transportfly som fra høsten av stilles til rådighet for ISAF. Norge skal også fortsette med trening og opplæring av afghanske sikkerhetsstyrker.

Under NATO-toppmøtet i Chicago er det enighet om å fortsette støtten til afghanske sikkerhetsstyrker også utover 2014. Råd, trening og finansiering er nøkkelord. Norge vil bidra med 150 millioner kroner årlig til dette formålet, fordelt på 60 millioner til hæren og 90 millioner til politiet, opplyser utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). (ANB-NTB)

Artikkeltags