Har avsluttet sultestreiken

Julia Timosjenko er overført fra fengsel til sykehus, der hun skal få behandling.

Julia Timosjenko er overført fra fengsel til sykehus, der hun skal få behandling. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko har sluttet å sultestreike, sier en av legene hennes.

DEL

Protestaksjonen varte i 20 dager.

– Hun har avsluttet sultestreiken sin. Vi jobber nå for å bygge opp et normalt næringsinntak, sier den tyske doktoren Lutz Harms, som er i byen Kharkiv øst i Ukraina.

– Denne prosessen kommer til å ta flere dager.

Timosjenkos datter Jevgenia sier moren har gått ned 10 kilo som følge av sultestreiken, som var en protest mot behandlingen hun har fått i fengsel.

Opposisjonslederen ble onsdag overført fra fengsel til et sykehus i Kharkiv. I en kunngjøring fra fengselsmyndighetene het det at Timosjenko etter anbefaling fra leger nå skulle få behandlingen hun trenger.

Ukrainske myndigheter håper at overføringen til et sivilt sykehus som drives av de ukrainske statsbanene, vil dempe kritikken mot landets behandling av Timosjenko. Kritikken truer med å overskygge sommerens fotball-EM, som Ukraina arrangerer sammen med Polen.

Timosjenko er dømt til sju år i fengsel for maktmisbruk, en dom EU og USA har stemplet som et ledd i politisk forfølgelse av eksstatsministeren.

Ukraina har måttet avlyse et europeisk toppmøte landet skulle vært vertskap for fredag og lørdag, etter at mange av deltakerne trakk seg. De avlyste sin deltakelse på toppmøtet i protest mot behandlingen av Timosjenko. (ANB-NTB)

Artikkeltags