Har psykisk sykdom

Mannen som er tiltalt for tolv drap i en kino i USA forrige måned, har en psykisk sykdom, ifølge forsvareren hans.

Mannen som er tiltalt for tolv drap i en kino i USA forrige måned, har en psykisk sykdom, ifølge forsvareren hans. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen som er tiltalt for tolv drap under en kinoforestilling i USA, har en psykisk sykdom, bekrefter forsvareren hans.

DEL

Under en rettslig høring torsdag hvor drapstiltalte James Holmes selv var til stede, refererte advokaten Daniel King flere ganger til Holmes' psykiske lidelse.

Forsvareren sa ikke noe mer konkret om hvilken sykdom det er snakk om, men understreket at klienten hadde forsøkt å få hjelp i forkant av drapene.

Tidligere er det blitt kjent at Holmes fikk behandling av en psykiater som er spesialist på den alvorlige lidelsen schizofreni. Hun fikk angivelig tilsendt en notisblokk fra Holmes med planene for massakren.

Flere uker før skytedramaet sendte psykiateren en advarsel til ledelsen ved universitetet hvor hun jobber og Holmes var student, ifølge amerikanske medier. Årsaken skal ha vært at hun var bekymret for 24-åringens oppførsel.

Tolv mennesker ble drept og 58 skadd i massakren som fant sted under en visning av den siste Batman-filmen i forstaden Aurora utenfor Denver i delstaten Colorado i juli. Holmes ble pågrepet utenfor kinoen og skal ha sagt til politifolkene at han var «Jokeren», en av skurkene i tegneseriene og filmene om Batman. (ANB-NTB)

Artikkeltags