Kapret norskeid skip styres mot piratfarvann

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Antananarivo/Oslo (NTB-Per Christensen): Kaprerne om bord på en norskeid kjemikalietanker styrer skipet nordover fra Madagaskar i retning piratfarvannene utenfor Somalia, opplyser rederiet Brøvigtank.

DEL

- Vi har ingen kontakt med skipet, men vi vet akkurat hvor det befinner seg. Dessverre ser vi at det har kurs nordover mot det som er piratfarvannene utenfor Somalia, sier daglig leder Svenn O. Pedersen til NTB.

Lasteskipet UBT Ocean ble bordet av pirater tidlig fredag morgen. Tankeren tilhører Brøvigtank i Farsund og er et kjemikalieskip som drives kommersielt og teknisk fra Singapore. Skipet har et mannskap på 21 om bord, men ingen av dem er norske.

Skipets driftsselskap Nautictank mottok meldingen ved 06.30-tiden norsk tid og hadde en stund kontakt med skipet. Rederiet varslet norske myndigheter via Sjøfartsdirektoratet.

- Skipet befant seg langt sør for den sonen der de fleste kapringene skjer, og der skipets kaptein må melde sin posisjon og rute til militære patruljefartøyer. I utgangspunktet var dette en helt ufarlig sone, og vi hadde ingen grunn til å tro at pirater opererte i disse farvannene, sier Pedersen. (©NTB)

Artikkeltags