Kommer til Norge

Storbritannias tronarving prins Charles kommer til Norge.

Storbritannias tronarving prins Charles kommer til Norge. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Prins Charles og hertuginne Camilla kommer til Norge på offisielt besøk 20. til 22. mars.

DEL

Paret skal besøke både Oslo og Bergen og blant annet treffe ungdom som var på Utøya 22. juli.

Besøket er begynnelsen på en rundreise til de skandinaviske landene i anledning dronning Elizabeth IIs feiring av 60 år på tronen.

I Oslo skal prinsen av Wales legge ned en krans ved Nasjonalmonumentet, slik det gjøres ved offisielle besøk til Norge. I tillegg venter besøk hos statsminister Jens Stoltenberg og middag på Slottet, opplyser Slottet.

Møter Utøya-ungdom

Tronfølgerparet skal også delta under et arrangement for norske ungdomsorganisasjoner på Nobels Fredssenter. I forbindelse med dette arrangementet får paret også møte ungdom som var på Utøya under terrorangrepet 22. juli.

– Paret skal bo på Slottet. Det er kongeparet som er vertskap, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Han understreker at alle detaljer om programmet ikke er helt klare ennå.

På besøkets andre dag skal prins Charles og hertuginne Camilla besøke Bergen. Der inngår et besøk om bord i det britiske marinefartøyet HMS Liverpool i programmet. I tillegg skal paret etter planen besøke en barnehage og være til stede under en konsert i Håkonshallen.

Første gang i Sverige

Forrige gang prins Charles var i Norge var i mai 2010, da han deltok på en stor klimakonferanse i Oslo. Prinsen av Wales var også i Norge under kronprinsbryllupet i august 2001.

Etter besøket i Norge reiser prins Charles og Camilla videre til Stockholm. Dette blir prins Charles første besøk i Sverige. Det svenske kongehuset opplyser at programmet vil dreie seg om blant annet miljø og ungdomsspørsmål.

Fra 24. til 27. mars besøker de britiske tronfølgerne Danmark. Også her vil besøket handle mye om miljø og grønn teknologi, men prinsen av Wales skal også hilse på hjemvendte danske soldater som har vært i Afghanistan og paret skal følge en «Hamlet-workshop» på Kronborg Slot.

For Camilla, hertuginnen av Cornwall, blir det første gang hun er på offisielt besøk i noen av de skandinaviske landene. (ANB-NTB)

Artikkeltags