Kritiserer «latterlig» strid om omskjæring

Den tyske regjeringen har kritisert en kjennelse fra en domstol i storbyen Köln, der omskjæring sammenlignes med grov legemsbeskadigelse.

Den tyske regjeringen har kritisert en kjennelse fra en domstol i storbyen Köln, der omskjæring sammenlignes med grov legemsbeskadigelse. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tyskland risikerer å gjøre seg til latter for hele verden hvis landet forbyr omskjæring av gutter, sier statsminister Angela Merkel. Krav om et slikt forbud har opprørt tyske jøder og muslimer.

DEL

Den tyske regjeringen har kritisert en kjennelse fra en domstol i storbyen Köln, der omskjæring sammenlignes med grov legemsbeskadigelse. Saken har i seg selv ikke noe med høyreekstremisme å gjøre, men den har likevel vekket minner om Tysklands nazistiske fortid.

– Jeg vil ikke at Tyskland skal være det eneste landet i verden der jøder ikke kan praktisere sine ritualer. Hvis vi setter oss selv i en slik situasjon, blir vi til latter for hele verden, sier Angela Merkel ifølge tirsdagsutgaven av tabloidavisen Bild.

Merkel og hennes ministere arbeider med en ny lov som beskytter retten til å omskjære guttebarn. En talsmann for regjeringen sier til avisen Financial Times Deutschland at lovforslaget vil bli lagt fram for nasjonalforsamlingen til høsten.

En talskvinne for det tyske justisdepartementet tilføyer at kjennelsen fra Köln har satt tyske leger i en vanskelig situasjon. Myndighetene vurderer nå hvordan de best kan få fjernet all tvil om at omskjæring er lovlig. (ANB-NTB)

Artikkeltags