Massedød på jernbanene

I India mister hele 41 mennesker livet i jernbane-relaterte ulykker hver dag.

I India mister hele 41 mennesker livet i jernbane-relaterte ulykker hver dag. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Nesten 15.000 mennesker mister hvert år livet i jernbaneulykker i India.

DEL

De fleste forsøker å krysse jernbanelinjene utenom bruer og planoverganger og blir påkjørt av tog. Indiske myndigheter beskriver togdøden som en «massakre».

Bare rundt den tett befolkede og til tider kaotiske storbyen Mumbai kommer det årlige dødstallet opp i 6.000. I gjennomsnitt omkommer 41 mennesker per dag på denne måten i India, het det i en rapport fra myndighetene tirsdag.

– Siviliserte land kan ikke godta en slik massakre på sitt eget jernbanenett, skriver rapportens forfattere ifølge avisen Times of India.

– Kampen for bedre sikkerhet må føres som en krig, krever de.

Indiske jernbaner frakter 18 millioner mennesker hver dag, og toget er fortsatt det mest brukte transportmiddelet for reiser over lengre distanser. Til tross for intens konkurranse på lengre innenriks strekninger, har ikke flyselskapene klart å ta over.

Bare et fåtall indiske jernbanelinjer er inngjerdet, slik at det er fristende for folk til fots å krysse linjene hvor som helst det måtte passe dem. Landets jernbaneselskaper får hard kritikk for ikke å ville ta ansvar for de mange dødsfallene. (ANB-NTB)

Artikkeltags