Norsk korgull i USA

Fredag og lørdag denne uka sto det unge koret på scenen for første gang i en internasjonal konkurranse, etter å ha sunget sammen i kun halvannet år.

Fredag og lørdag denne uka sto det unge koret på scenen for første gang i en internasjonal konkurranse, etter å ha sunget sammen i kun halvannet år. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

EDTChoir fra Hamar tok to gull i World Choir Games i Cincinnati, USA.

DEL

World Choir Games arrangeres hvert andre år, og denne gang deltok 362 kor fra hele verden. EDTChoir har tatt både publikum og dommere med storm. Fredag og lørdag denne uka sto det unge koret på scena for første gang i en internasjonal konkurranse, etter å ha sunget sammen i kun et og et halvt år. Midt i den kraftigste hetebølgen i Cincinnati på mange år vant EDTChoir to gull etter å ha deltatt i klassene populærmusikk for kor og blandet ungdomskor.

De to Hamar-dirigentene Erland Dalen og Thomas Caplin har hele veien vært de unge sangernes mentorer og musikalske veiledere. Et hovedmål ved å starte opp et ungdomskor på idealistisk basis var å delta i nettopp en stor internasjonal konkurranse. I tillegg ønsket de å bevise at det var mulig å bygge opp et solid kor av unge stemmer som bød på seg sjøl nok til å klare å ta gull blant de beste korene i hele verden.

Artikkeltags