Over 60 drept i bombeangrep i India

Artikkelen er over 10 år gammel

Over 60 mennesker er drept i en serie bombeeksplosjoner i den indiske turistbyen Jaipur, opplyser delstatsmyndighetene i Rajasthan.

DEL

Ifølge politiet eksploderte sju bomber i rask rekkefølge på markedsplasser og foran et hindutempel i gamlebyen i Jaipur tirsdag ettermiddag.

– Minst 60 mennesker ble drept og 150 såret i bombeangrepene, sier førsteminister Vasundhara Raje i delstaten Rajasthan nordvest i India, der Jaipur er hovedstad.

En annen delstatspolitiker hevder at hele 80 personer ble drept.

– Terrorangrep

– Det er åpenbart snakk om et terrorangrep, sier politisjef Amorjot Gill i Rajasthan.

– Bombene var plassert slik at de skulle drepe flest mulig, sier han, og legger til at en åttende bombe ble funnet og desarmert.

Ingen gruppe har tatt på seg skylda for bombene. Indiske myndigheter mener militante islamistiske grupper støttet av erkefienden Pakistan står bak.

Enkelte kilder mener motivet kan være å undergrave fredssamtalene mellom India og Pakistan eller nøre opp under religiøse motsetninger i India.

Turistmagnet

Jaipur, med sine vel 2 millioner innbyggere, er et populært turistmål. Gamlebyen innenfor de gamle bymurene blir kalt «Den rosa byen», på grunn av den rosa fargetonen på de gamle bygningene og bymuren.

Bombene eksploderte mens folk strømmet ut i gatene etter en het dag. Blant ofrene var en ti år gammel gutt utenfor apegudens tempel, en brud i knallrød sari og en ung mann dekket av blod, hengende over styret på en sykkel.

Sykehusene i Jaipur ba folk melde seg som blodgivere, for å få behandlet de mange sårede etter bombeaksjonene. (ANB-NTB)

Artikkeltags