Sør-Korea avlyser hvalfangst

Sørkoreanerne har tidligere vist til en betydelig vekst i hvalbestanden i sine kystfarvann som en årsak til at forskningsfangsten skulle gjenopptas.

Sørkoreanerne har tidligere vist til en betydelig vekst i hvalbestanden i sine kystfarvann som en årsak til at forskningsfangsten skulle gjenopptas. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sør-Korea vil likevel ikke gjenoppta forskningsfangst av hval. Planene om slik hvalfangst legges til side etter internasjonalt press.

DEL

En ikke navngitt tjenestemann i regjeringsapparatet i Seoul sa tirsdag til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at beslutningen om å avstå fra fangsten er tatt i samråd mellom flere departementer. Men det sørkoreanske jordbruks- og fiskeridepartementet ville ikke bekrefte meldingen.

– Selv om formålet med fangsten er vitenskapelig, må vi ta hensyn til at dette er et følsomt spørsmål både her hjemme og i utlandet, sa tjenestemannen til Yonhap. Derfor blir det ikke noe av fangsten utenfor den sørkoreanske kysten.

Sørkoreanerne har tidligere vist til en betydelig vekst i hvalbestanden i sine kystfarvann som en årsak til at forskningsfangsten skulle gjenopptas. Men varselet om ny fangst utløste skarp kritikk fra USA, Australia og New Zealand.

Japan driver i dag forskningsfangst på hval, men selger kjøttet videre til bruk som mat når forskerne er ferdige med dyrene. Norge og Island driver også hvalfangst og føler seg ikke bundet av det internasjonale fangstforbudet som ble innført i 1986. (ANB-NTB)

Artikkeltags