Får lesehjelp av hunder

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  Slik brukes hundene aktivt i undervisningen.

  DEL

  [Drammens Tidende]  I Røyken har firbente aktører kommet inn i valgkampen. Nærmere bestemt ved hjelp av lesehundene Lazy og Lizzy.

  Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fikk nærkontakt med golden retrieverne, som hjelper elever som trenger litt ekstra til å få den rette roen til å komme i læremodus.

  - Dette har jeg aldri sett før. Veldig interessant. At hunder brukes som et pedagogisk verktøy på denne måten, skaper en spesiell atmosfære. Jeg merker med en gang at stemningen her er trygg og god, sa statsråden under sitt besøk i «Hundehuset».

  21 elever i hundehuset

  For det er nettopp det klasserommet heter. «Hundehuset». Der oppholder så mange som 21 av elevene på Midtbygda barneskole seg. Selvfølgelig til forskjellige tider på dagen.

  Gruppen som var der da dt.no var på besøk, besto av fem elever. Flere av dem har leseopplæring med hund en skoletime hver dag.

  Hjerterytmen synker

  For elevene som trenger et løft i lesing, virker hundes tilstedeværelse veldig positivt.

  - Hjerterytmen til barna synker betraktelig. Hormonet Oxytocin virker beroligende, og utløses ganske raskt ved klappping av hund. Dette gir en rolig og fin atmosfære, og læringsmiløet blir veldig bra. Vi har veldig gode resultater med dette opplegget, sier lærer Anne Grethe Låhne.

  Hun er spesialpedagog, og stiller hver dag på skolen med sine to godkjente lærehunder. I tillegg har hun med to andre av hundene sine i «Hundehuset» også.

  Kjempespennende

  Kunnskapsministeren hadde som sagt veldig sans for de firbente lærerne. Avslappede og greie hunder, som gjorde jobben sin til karakteren seks under hans opphold på skolen.

  - Er dette opplegget noe du vil anbefale at andre skoler i Norge følger etter med?

  - Vel. Jeg kommer ikke til å pålegge norske skoler å innføre Hundehus-modellen. Men den er kjemprespennende. Før jeg kom hit i dag, hadde jeg ikke hørt om noe tilsvarende. Så veldig bra å få se dette på nært hold, og få snakket med elever og lærere, sier Torbjørn Røe Isaksen. (ANB)

  Artikkeltags