– 6-åringene forsømmes

Politikerne har forsømt de yngste skolebarna etter at de innførte skolestart for seksåringer, ifølge professor.

Politikerne har forsømt de yngste skolebarna etter at de innførte skolestart for seksåringer, ifølge professor. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fortvilet situasjon for mange førsteklasselærere.

DEL

Politikerne har forsømt de yngste skolebarna etter at de innførte skolestart for seksåringer, mener professor i pedagogikk ved Norges Arktiske universitet (UiT) i Tromsø.

– I praksis vet vi lite eller ingenting om hvordan seksåringene egentlig har det i norske klasserom, sier professor Sidsel Gersmeten til Dagsavisen.

Utdanningsdirektoratet, Kunnskapsdepartementet, Fylkesmannen i Oslo og Akershus og Utdanningsetaten i Oslo, bekrefter til avisa at ingen kan vise til noen evaluering av seksårsreformen eller si hvor mye lærerressurser som brukes på skolestarterne.

– Vi får i økende grad henvendelser fra fortvilte førsteklasselærere som kjenner at de ikke har tid til å gi hver enkelt seksåring den oppmerksomheten de trenger for å trives og bli trygge i en helt ny situasjon, sier Marianne Krogh, kontaktperson for grunnskole i Utdanningsforbundet Oslo.

Germeten mener kunnskapsministeren må ta initiativ til forskning som gir svar på hvordan seksåringene har det, og om de får ivaretatt behov for lek og læring. (ANB-NTB)

Artikkeltags