Han pekes ut som syndebukk

Partinestor Carl I. Hagen pekes oftest ut som synderen i høstens valgkamp.

Partinestor Carl I. Hagen pekes oftest ut som synderen i høstens valgkamp. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Halvparten av Frps listetopper i kommunene mener partiets profiler skremte velgerne i valgkampen.

DEL

Det viser en epostundersøkelse Dagens Næringsliv har gjennomført. Undersøkelsen er besvart av listetopper i 139 kommuner. Halvparten er helt enige eller nokså enige i at «uheldig opptreden fra partifeller i valgkampen skremte vekk velgere».

Tre av fire er også helt enig eller nokså enige i at partiet var uheldig med enkeltsakene som dominerte i valgkampen. Flere viser til flyktningsaken. Ni av ti av dem som svarte er helt eller nokså enige i at mediene har gitt et skjevt bilde av Frps politikk.

Flere Frp-topper har utdypet hvilke enkeltsaker partiet var uheldige med.

«Syria-saken var grei for oss i en periode, men så er det to, tre uttalelser fra sentralt hold, samt medias vinkling, som får det til å høres ut som vi er totalt rasister. Det gikk litt for langt», skriver en.

Av de 33 som spesifikt utdyper hvilke uheldige utspill de mener ga problemer i valgkampen, peker 14 på Carl I. Hagens opptreden. Ingen andre partitopper utpekes i samme grad.

Hagen sier i en kommentar at det er helt greit for ham å være syndebukk. Han sier at noen må tenke på langsiktige konsekvenser av det som skjer nå.

– Men jeg er fullt klart over at det ikke er populært. Hadde jeg vært like populistisk som SV og snudd kappen etter vinden, hadde jeg ikke blitt kritisert, sier han. (ANB-NTB)

Artikkeltags