Kjempebyks for Siv

Frp-leder Siv Jensen tar med seg en stor gallup-framgang inn i valgkampen.

Frp-leder Siv Jensen tar med seg en stor gallup-framgang inn i valgkampen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Frp-lederen kan koste på seg et smil en snau måned før kommunevalget.

DEL

Fremskrittspartiet gjør nemlig et byks på augustmålingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dette gir en god motivasjon som bør inspirere både våre kandidater og velgere i valgkampen, sier partileder og finansminister Siv Jensen til ANB.

Hun tror det er mange årsaker, og ikke en enkeltsak, som er bakgrunnen for framgangen på stortingsmålingen.

– Veldig tydelig

Siv Jensen tror oppturen skyldes at partiet er tydelige på viktige saker for mange.

– Det gjelder blant annet konsekvensen av flertallets vedtak om Syria-flyktninger, at vi har et stort blikk til eldreomsorgen, at vi gjennomfører tidenes satsing på samferdsel og kanskje framfor alt at vi ikke snakker oljenæringen ned, mener Frp-lederen.

Fremskrittspartiet går fram med hele 3,2 prosentpoeng fra juni, og henter velgere fra mange partier, men desidert flest fra regjeringskollega Høyre.

Ap-smell

Ap får sin svakeste måling siden september i fjor, men ligger fortsatt høyt på 30-tallet. Tilbakegangen er akkurat innenfor feilmarginen.

Etter mange gode målinger får Miljøpartiet De Grønne en kilevink fra velgerne med en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng til 4,7. Partiet hadde likevel vært inne med åtte stortingsrepresentanter og ville hatt en drømmeposisjon på vippen i Stortinget.

Senterpartiet og Venstre har en framgang på ett prosentpoeng. SV og KrF står på stedet hvil, mens Høyre må tåle en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng til 21,7 prosent.

– God måling

– Arbeiderpartiet har en nedadgående trend, men er ikke i fritt fall, sier valgforsker og professor ved Universitetet i Oslo, Bernt Aardal, til ANB.

På junimålingen lå Arbeiderpartiet på sitt høyeste nivå med en oppslutning på 41,1 prosent. Lojaliteten fra forrige valg er på over 80 prosent.

Partisekretær Kjersti Stenseng mener dette er en veldig god nasjonal måling for Ap, og langt over valgresultatet i 2013.

– Vi har stabilisert oss høyt på 30-tallet. Det tror jeg har sammenheng med at folk ser at vi prioriterer kvalitet i skolen og en god eldreomsorg framfor skattekutt, sier Kjersti Stenseng til ANB.

– Nå har vi blikket rettet mot lokalvalget, og det er stor aktivitet i hele landet. Vi er ute og møter titusener av velgere ansikt til ansikt og på nettet. Vi forteller om våre løsninger, og ikke minst så lytter vi, legger hun til. (ANB)

Artikkeltags