Andresen hedret med Egeberg

Frode Andresen får Egebergs Ærespris for sin inssats som skiskytter og langrennsløper.

Frode Andresen får Egebergs Ærespris for sin inssats som skiskytter og langrennsløper. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Det største du kan få, er Frode Andresens reaksjon på at han og Helge Bjørstad er tildelt Egebergs Ærespris.

DEL

– Det er det største du kan få som idrettsutøver. For meg var det ekstra spesielt at det kom akkurat nå, sier Andresen til Ringerikes Blad.

Det er bare en uke siden Frode på svært kontroversielt vis ble vraket i OL-uttaket. Da leder av Egeberg-komiteen Arne Myhrvold meddelte at Frode Andresen får prisen, sto det derfor i sterk kontrast til det Frode har opplevd i det siste.

– En voldsom ære og anerkjennelse. Det er norsk idretts høyeste utmerkelse. Det er jo ganske påfallende at jeg skulle få den akkurat nå, sier han.

Kjelkehockey

Samtidig med Andresens tildeling, gikk prisen også til paralympics-utøver Helge Bjørnstad. Kombinasjonen som har gjort ham fortjent til æresprisen er kjelkehockey og svømming.

– Han er vår i dag beste Paralympics-utøver, med en voldsom merittliste i svømming og kjelkehockey, sier Arne Myhrvold til NRK. Myhrvold er formann i Egebergs Ærespris-komiteen og møtte selv opp hjemme hos Bjørnstad for å informere om tildelingen.

Foreslo Andresen i sommer

At Frode Andresen er kvalifisert er det liten tvil om. I sommer ble han lansert av Tom A. Schanche, som viste til at både Grete Ingeborg Nykkelmo, Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger har fått prisen – alle for prestasjoner innen skiskyting og langrenn. Og Frode Andresen har både VM-gull og OL-gull i skiskyting fra før. I mars tok han så NM-gull på 50 kilometer langrenn.

– Det var vel neppe noen tvil om at jeg var kvalifisert, konstaterer Frode.

Og prisen motiverer til videre satsing.

– Det er klart. Samtidig blir jeg veldig oppmuntret av alt jeg har fått av feedback de siste dagene. Det kommer støtteerklæringer fra hele landet. Folk ringer og forteller at de har opprettet støttegrupper for meg, forteller han.

– Det jeg har fått av tilbakemeldinger er 100 prosent positivt. Det betyr mye at folk bryr seg, og ser urettferdigheten i det som har skjedd, sier han.

I går var det likevel gleden over å få Egebergs ærespris som sto i sentrum hjemme hos Frode i Haugsbygd.

– Jeg har sett prisen, og det er et flott trofé. Det blir moro å ha den på peishylla, slår Frode fast.

Prisen skal overrekkes på idrettsgallaen 9. januar. Da får også Helge Bjørnstad sin pris for innsats i kjelkehockey og svømming. (ANB)

Artikkeltags