Bjelkevik på vei tilbake

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Etter tre år med skader og sykdom er skøyteløper Hedvig Bjelkevik endelig på rett vei.

DEL

Arendal-jenta var sett på som det største kvinnelige skøytetalentet i Norge etter Bjørg Eva Jensen for noen sesonger siden.

25-åringen knuste alle junior-norgesrekordene på rekke og rad, men så sa det plutselig stopp.

Vurderte å legge opp

– Jeg fikk et TWAR-virus, og kunne ikke trene ordentlig på lang tid. Etter at det slapp taket, dro jeg på meg en alvorlig bruskskade i kneet. En stund vurderte jeg å legge opp. Skaden var så alvorlig at ingen kunne gi noen garantier for at jeg i det hele tatt ville komme tilbake i toppform, sier Bjelkevik.

– Men jeg fikk god støtte av trenere, venner og familie og fant ut at jeg ikke kunne gi meg på bånn, sier den blide sørlendingen.

Fredag formiddag starter Hedvig på et tøft program i det første verdenscupstevnet for sesongen i Heerenveen.

Vil nå toppen

Hun skal i utgangspunktet gå samtlige distanser. Det vil si to 500-metre, to 1.000 metre – i tillegg til 1.500 meter og 3.000 meter.

– Jeg fikk en opptur på Hamar under NM sist helg, men trenger sårt konkurransetrening. Jeg har lagt opp til litt mer sprinttrening i år, men satser fortsatt på allround. Maren (Haugli) har hatt en enorm framgang de siste to årene, og det er veldig inspirerende for en som har slitt i motbakke i flere sesonger.

– Målet mitt er å gjøre et ærlig forsøk på å nå toppen, men da blir det viktig å ta steg for steg, sier Hedvig Bjelkevik. (ANB)

Artikkeltags