For en Bang-åpning

Mikkel Bang gikk til topps i New Zealand.

Mikkel Bang gikk til topps i New Zealand. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mikkel Bang (22) gikk til topps i slopestyle da verdenstouren i snowboard åpnet i New Zealand fredag.

DEL

Ståle Sandbech (19) endte på tredjeplass, mens Helene Olafsen (22) imponerte med å bli nummer fire i sin første konkurranse etter et lengre skadeopphold.

Bang seiret med teknisk vanskelig og stilfull kjøring i sesongens første konkurranse. Over 60av verdens beste snowboardere var med i Wanaka i New Zealand.

– Det var utrolig høyt nivå på kjøringen, veldig bra forhold og god stemning. Det har vært en fantastisk fin dag, sa Bang, ifølge en pressemelding fra Snowboardforbundet

Forrige sesong konsentrerte 22-åringen fra Oslo seg mest om å lage filmer, men i nattens konkurranse bekreftet han også at han hører hjemme på konkurransenivå.

Ståle Sandbech fra Rykkinn fortsatte der han slapp i fjorårssesongen. Da vant 19-åringen verdenstouren sammenlagt. En tredjeplass i første konkurranse lover godt også for fortsettelsen.

Helene Olafsen innledet sesongen 2012-2013 med å kjøre inn til en oppløftende fjerdeplass. Kolbotn-jenta har slitt med en korsbåndskade, men er nå tilbake for fullt. Dette gledet landslagstrener Per Iver Grimsrud.

– Selv om hun holdt litt igjen på kjøringen, så endte hun såpass høyt oppe. Det er veldig imponerende, sa Grimsrud. (ANB-NTB)

Artikkeltags