Første seier med Norge

Tom Hilde i aksjon.

Tom Hilde i aksjon. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Norges lag med Tom Hilde, Bjørn Einar Romøren, Vegard H. Sklett og Anders Bardal vant lagkonkurransen i verdenscupen hopp lørdag.

DEL

Det er den første norske seieren med Alexander Stöckl som landslagssjef. Det var en stor overraskelse og dessuten en solid revansj for det norske laget.

– En stor overraskelse for meg at alle hopperne leverer hopp på et så høyt nivå. Det var en god følelse å se at de klarer å få det ut allerede nå, sa landslagssjef Stöckl til NTB.

Norge endte på åttendeplass da verdenscupen ble innledet med laghopping i Kuusamo for 14 dager siden. Siden den gang har Stöckl opplevd den ene oppturen etter den andre.

Anders Bardal tok annenplassen i Lillehammer forrige helg, mens samme mann tok tredjeplassen i fredagens renn i storbakken i Harrachov.

Sistemann på toppen

Nettopp Steinkjer-hopperen har begynt å klare kunsten å takle nervepresset det er å sitte igjen alene på toppen.

– Flott å se at han klarer å holde konsentrasjonen og levere gode hopp med spenning i kroppen, sa Stöckl.

Nordmennene lå 19,3 poeng bak Østerrike etter 1. omgang, men solid hopping av Hilde (127,5-138), Romøren (138-136) og Sklett (125,5-130,5), samtidig som østerrikeren David Zauner misset, gjorde at Norge var i føringen med 15,5 poengs margin foran de siste hoppene.

Østerrikernes ankermann Gregor Schlierenzauer viste seg menneskelig og landet på bare 124 meter. Norges ankermann Anders Bardal (135,5 i første omgang) slo til med rennets beste hopp på 139 meter. Dermed vant Norge med 37,7 poeng foran vanligvis suverene Østerrike.

Ni strake

Østerrike hadde vunnet ni strake lagkonkurranser i hopp, mens Norge ikke hadde vunnet siden i mars 2010.

– Det er veldig deilig å ta denne seieren. Det østerrikske laget har vært så veldig godt siste årene, men vi gjorde det bra i dag og er veldig fornøyde. Med tanke på søndagens renn håper jeg å få til to hopp som mitt annet hopp i dag, sa Hilde.

– Vi er ikke skuffet over innsatsen, men ikke veldig tilfredse heller. Det er bare å gratulere Norge med seieren i dag, sa østerrikeren David Zauner. (ANB-NTB)

Artikkeltags