I spissen for nytt skøytelag

Tom Erik Oxholm er blant initiativtakerne til et nytt skøytelag.

Tom Erik Oxholm er blant initiativtakerne til et nytt skøytelag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Et nytt norsk skøytelag ønsker å skape entusiasme rundt sporten igjen.

DEL

Den tidligere stjerneløperen Tom Erik Oxholm (54) er en av initiativtakerne.

Laget har fått navnet Norges Skøyteakademi og består av seks senior- og fire juniorløpere. Flere av dem har erfaring fra OL, VM og EM. Arne Skuterud og Oxholm skal være trenere og ledere.

– Dette er en dugnad for norsk skøytesport. Vi vil gjerne at gode juniorer også skal bli gode seniorer. Vi har flere løpere som er bra, også internasjonalt, men som har stått litt stille i et par år, sier Oxholm til NTB.

Oxholm kan blant annet vise til OL-bronse på 5000 og 10.000 meter i Lake Placid i 1980. Larvik-mannen har også vært landslagstrener.

– Det er morsomt å komme i gang igjen. Jeg brenner for dette og har lidenskap for skøyter.

Ingen konflikt

Da Håvard og Hege Bøkko gikk for privatlaget CBA, med tidligere landslagstrener Peter Mueller som trener, oppsto det ofte konflikter med Norges Skøyteforbund.

Oxholm er tydelig på at det ikke vil skje det samme med hans lag. Norges Skøyteakademi vil gjerne samarbeide tett med forbundet i framtiden.

– Vi har ingen konflikt med forbundet og kommer gjerne inn under deres paraply.

Klubbsamarbeid

Seniorlaget består av Fredrik van der Horst, Christoffer Fagerli Rukke, Espen Tveit, Even Johansen, Kristian Fredriksen og Einar Døving Agdestein. Onsdag reiste de på ti dagers samling til tyske Inzell.

– I utgangspunktet er det et samarbeid mellom forskjellige klubber. Arne Skuterud er primus motor og skal følge laget i tykt og tynt, mens jeg er med som ressursperson og trener ved siden av ham, forteller Oxholm.

(ANB-NTB)

Artikkeltags