Liker likevel de nye skireglene

Aksel Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ni måneder etter at Aksel Lund Svindal (29) murret mot nye skiregler kommende sesong, har den norske alpinkongen snudd situasjonen til egen fordel.

DEL

Sammen med skifabrikanten gjøv Svindal løs på testingen av de nye skimodellene like etter sesongslutt - og det har satt OL- og verdensmesteren i førersetet tre måneder før ny sesongstart.

– Det ville ikke ha vært krise for meg om verdenscupen i utfor og super-G startet i morgen, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Selvtilliten har ikke kun med utstyrskontroll å gjøre. Også de fleste fysiske tester 29-åringen har gjennomført i sommermånedene har slått knockout på tidligere forsøk.

Alpinstjernen kan gå en kanonsesong i møte.

Leder an

At skifabrikanten Head leder an i utviklingen av nye skimodeller, vil både Svindal og landslagskollega Kjetil Jansrud (26) nyte godt av.

– Vi har gjort veldig mye jobb allerede og kjørte begge mye på ski i våres. Jeg hadde fri i påsken og uken etter påsken. Ellers var jeg på ski hele tiden. Jeg har ganske mange portpasseringer på de nye skiene allerede. Vi visste ganske mye om regelendringene i løpet av vinteren, og skifabrikken laget ski for testing i frikjøring. I mai hadde vi 3. eller 4. utgaven allerede. Det ga iallfall ingen dårlig start.

– I tillegg fikk jeg fem sinnssykt gode dager på ski i Østerrike i mai/juni. Ser man kun på utstyrsendringene og ikke bare det faktum at man alltid må teste uansett, tror jeg det nye er til min fordel. Både måten jeg kjører på og min kroppsbygning skulle tilsi at smalere ski kan gagne meg, slår Svindal fast.

Ikke så kritisk

I oktober i fjor reiste samme mann seg opp og krevde svar av Det internasjonale skiforbundet (FIS) om de nye reglene, som handler om innføring av lengre og mindre timeglassformede ski for å sette ned farten og dermed minske risikoen for skader.

– Jeg er ikke like kritisk som andre, spesielt når det gjelder utfor og super-G. Fortsatt synes jeg FIS har gått for drastisk til verks, men vet ikke sikkert før jeg har prøvd det ordentlig. At FIS har mye bedre data i bakhånd enn alle oss som kjører verdenscuprenn, synes jeg er vanskelig å se for meg, mener medaljesankeren.

Viker ikke

En skadeplaget Kjetil Jansrud viker derimot ikke og er fortsatt svært kritisk til de nye skireglene.

– Ut fra det jeg har fått testet, og det er ganske mye, mener jeg endringene tar oss i helt feil retning. Hvem som liker det eller ikke er jeg likegyldig til. Påstanden om at sporten blir mindre skadeutsatt mener jeg er feil. Jeg synes måten skiene er på nå, utsetter oss mer for skader og frykter at det vil vise seg når sesongen kommer i gang, sier Jansrud til NTB.

Hele alpinlandslaget reiser neste uke til Mellom-Europa for å mer testing av og trening på nye ski.

(ANB-NTB)

Artikkeltags