Ljøkelsøy på pallen

Artikkelen er over 12 år gammel

Roar Ljøkelsøy endte på tredjeplass i Bischofshofen etter hopp på 137 og 138 meter. Vant gjorde Janne Ahonen. Seieren i hoppuka delte Ahonen med Jakub Janda.

DEL

Finske Ahonen vant sin 32. verdenscupseier, mens tsjekkiske Jakub Janda blir den første tsjekker som vinner hoppuka sammenlagt på 35 år.

Roar Ljøkelsøy havnet i skyggen av de to tidligere nevnte hopperne. Nordmannen landet på 137 meter i første omgang og la på én meter i den andre. Det holdt til tredjeplass i den siste konkurransen i hoppuka og sammenlagt. I fjor endte Ljøkelsøy på sjetteplass.

– Det var et kjemperenn. De to beste vant igjen. Jeg hadde litt taket på sammenlagtseieren, men hoppet for dårlig i første omgang, sier Ljøkelsøy til NRK.

Bjørn Einar Romøren la på en halvmeter fra sitt hopp på 134 meter i første omgang og klatret fra sjette til femteplass.

– Jeg hopper godt og gjør jobben min. Det var ikke nok til å vinne i dag, men når du ser gutta kliner til som de gjør så er det bare å ta av seg hatten. Jeg er ikke bitter for at jeg ikke havner på pallen. Du skal ha dagen for å bli blant de tre beste, sier Romøren til NRK.

Janda ledet etter første omgang. Både Janda og Ahonen fløy ned til 141 meter, men Janda fikk 20 i stil og et lite forsprang. Det tok Ahonen tilbake i finaleomgangen med et hopp på 141,5 meter.

Henning Stensrud ble nummer 18, Lars Bystøl havnet på 26. plass mens Anders Bardal ble dårligst av de som fikk starte finaleomgangen med sin 29. plass.

Tommy Ingebrigtsen måtte se finalen fra tribunen. (ANB)

Artikkeltags