Ljøkelsøy tilbake

Artikkelen er over 11 år gammel

Sloveneren Rok Urbanc vant overraskende verdenscuprennet i hopp lørdag. Roar Ljøkelsøy endte på 2.-plass i rennet der finaleomgangen blåste bort.

DEL

– Den siste tiden har jeg jobbet veldig hardt for å bli bedre, og jeg føler at jeg har tatt steg for steg i riktig retning. Jeg var heldig med forholdene i dag, men jeg håper dette også er et tegn på at jeg gjør noe riktig, sa Ljøkelsøy.

Det var bra norsk innsats med fem mann blant de tolv beste. Kometen Anders Jacobsen hoppet under svært vanskelige forhold helt til sist i første omgang, men fikk 129,5 meter som holdt til 7.-plass.

Roar Ljøkelsøy er endelig tilbake i toppen. Han hoppet 133,5 meter og fikk 138,8 poeng. Han var 4,5 poeng bak vinneren Urbanc som hoppet tidlig og hadde veldig gode forhold da han landet på 136 meter.

Urbanc hadde aldri vært blant de 15 beste i et verdenscuprenn før han vant lørdag.

– Jeg hadde veldig gode forhold, og jeg føler meg litt forvirret over at jeg vant. Men det var en stor følelse å stå øverst på seierspallen foran et sånt publikum, sa sloveneren.

Det var 26.000 tilskuere i Zakopane.

I bedring

For de norske var Ljøkelsøys første topp-ti-plassering i vinter det beste.

– Selv om vi ikke skal friskmelde Roar helt riktig ennå, så er han i veldig god bedring. Han har tatt små skritt framover hele tiden. Vi har jo ventet litt på det, og nå ser han ut til å være på gang igjen, sa assistenttrener Jermund Lunder til NTB.

Tom Hilde endte på 4.-plass etter et hopp på 132 meter. Morten Solem ble nummer åtte og Anders Bardal nummer 12.

– Det var veldig bra hopping, og vi er både glade og lettet, slo Lunder fast.

Økte ledelsen

Anders Jacobsen økte ledelsen sin i verdenscupen ettersom hans nærmeste konkurrenter havnet bak ham på resultatlisten. Verdenscuptoer Simon Ammann endte helt nede på 45.-plass.

– Anders hoppet under vanskelige forhold, men fikk likevel til et bra hopp etter å ha bommet i prøveomgangen. Han har ikke helt funnet seg til rette, men det han gjorde var veldig sterkt, sa Kojonkoskis assistent.

Lars Bystøl landet på beskjedne 112 meter, men det holdt likevel til 28.-plass Bjørn Einar Romøren endte på 33.-plass med 109,5 meter.

Finaleomgangen ble avbrutt da ti hoppere sto igjen på toppen, blant dem fire nordmenn. Tsjekkiske Jan Mazoch falt svært stygt i finaleomgangen, men lørdag kveld var han i stabil tilstand på sykehuset i den polske byen. (ANB-NTB)

Artikkeltags