Nå må Cologna jakte Northug

Petter Northug.

Petter Northug. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Situasjonen er snudd på hodet i verdenscupen i langrenn etter Petter Northugs sterke 5.- plass på lørdagens femmil i Granåsen.

DEL

Sami Jauhojärvi fra Finland vant, men duellen mellom Dario Cologna og Petter Northug tok all fokus etter 50-kilometeren lørdag.

Før løpet hadde Cologna et forsprang på 54 poeng på nordtrønderen, men Cologna endte bare som nummer 15. Northug fikk 45 poeng for sin 5.- plass, i tillegg imponerte 23-åringen fra Mosvik kraftig med å sikre seg 45 poeng i spurtpriser underveis.

Lover kamp

Dermed ligger trønderen 20 poeng foran den sveitsiske løperen foran de avsluttende rennene i Stockholm og Falun. Cologna har imidlertid ikke resignert.

– Jeg må bare kjempe neste uke. Petter har gjort det veldig bra den siste måneden. Han er sterk, men jeg skal prøve å ta ham igjen, sa sveitseren til NTB.

Petter Northug skjønner at han må holde fokus i sesongens avsluttende konkurranser, men innrømmer at fordelen nå ligger hos ham.

– Jeg skal legge bort den gule trøya for øyeblikket. Det eneste som teller er å holde Dario bak meg. Nå er det han som må jakte, sa Northug etter løpet.

Trønderen sa også at han prøvde å spare på kreftene så godt han kunne foran neste uke.

– Jeg valgte å ikke gå ned i kjelleren. Jeg gikk på de spurtene jeg trodde kostet minst, innrømte Strindheim-løperen.

Annerledes renn

Det ble en litt annerledes femmil i det strålende været i Granåsen lørdag. I motsetning til tidligere femmilsløp med fellesstart, fikk vi ikke en stor gruppe løpere som gikk samlet fra start til mål.

Canadiske Alex Harvey tok en tidlig ledelse, men ble innhentet av en liten gruppe løpere som holdt seg mer eller mindre inn mot mål. De innlagte spurtene underveis gjorde sitt til at feltet hele tiden var dynamisk, og at det hele tiden var posisjoner og verdenscuppoeng å kjempe om. Finske Jauhojärvi vant manndomsprøven i solsteiken med tiden 2.02.39,0. Finnen har aldri vunnet et løp i verdenscupen før, og var naturligvis meget fornøyd.

– Jeg føler meg bra nå. Jeg er veldig glad etter min første verdenscupseier, sa 27-åringen.

Tobias Angerer endte på 2. - plass, 21,8 sekunder bak. Overraskelsen Harvey var 33,2 sekunder bak på 3. - plass.

Fornøyd Skinstad

Ingen andre nordmenn enn Northug kom inn blant de 10 beste på femmila. Odd-Bjørn Hjelmeset ble nummer 11 og Jens Arne Svartedal nummer 14. Sportssjef Åge Skinstad strålte imidlertid som en sol etter femmila. Naturligvis på grunn av Northugs prestasjon.

– Jeg er særdeles fornøyd. Nå er situasjonen snudd opp ned. Ulempen er naturligvis at nå er det Petter som har noe å forsvare, men det er alltid en fordel å ligge foran, mente Skinstad. (ANB-NTB)

Artikkeltags