Pongrekord for Vonn

Lindsey Vonn ble nummer åtte og satte poengrekord sammenlagt.

Lindsey Vonn ble nummer åtte og satte poengrekord sammenlagt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Michaela Kirchgasser fra Østerrike vant kvinnenes verdenscupfinale i slalåm lørdag. Lindsey Vonn ble nummer åtte og satte poengrekord sammenlagt.

DEL

Den amerikanske sammenlagtvinneren kom opp i 1980 poeng, ti flere enn Janica Kostelic greide for seks år siden.

Hun har ett renn igjen til å slå noteringen til Hermann Maier, som oppnådde 2000 verdenscuppoeng for 12 år siden. 12.-plass eller bedre i søndagens storslalåm vil gjøre Vonn til beste poengplukker i en verdenscupsesong uansett kjønn.

Veronika Zuzulova fra Slovakia hadde en klar ledelse etter første omgang av lørdagens slalåm, men hun greide ikke å følge opp under vanskelige forhold i annen omgang og måtte nøye seg med 2.-plass, slått av Kirchgasser med 12 hundredeler.

Dermed må Zuzulova fortsatt vente på sin første verdenscupseier. I løpet av åtte sesonger har hun tatt 13 pallplassering, men hun har aldri fått stå øverst.

Marlies Schild, som har vært vinterens store slalåmkjører, måtte nøye seg med tredjeplass et drøyt halvsekund bak vinneren. Hun vant seks av de ni første slalåmrennene og var overlegen vinner av slalåmcupen før lørdagens renn.

Schild håpet å tangere Vreni Schneiders rekord på 34 slalåmseirer, men hun blir nødt til å vente til neste sesong. Schild vant vinterens fem første slalåmrenn, og seks av de sju første, men var uten seier i de tre siste.

Emelie Wikström fra Sverige ble nummer fire. Hun kjørte seg opp fra 9.-plass med god kjøring i finaleløypa. Svenskene viste igjen sin bredde i slalåm for kvinner med fire løpere blant de 12 beste. (ANB-NTB)

Artikkeltags