Romøren-fleip på nett

"3. mars ble Bjørn Einar Romøren den første jenta som satte utfor den nye Holmennkollbakken"

"3. mars ble Bjørn Einar Romøren den første jenta som satte utfor den nye Holmennkollbakken" Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Etter at Bjørn Einar Romøren hoppet først i den nye Holmenkollbakken, ville noen ha det litt morsomt på hans bekostning.

DEL

På den engelske utgaven av nettleksikonet Wikipedia sto det onsdag ettermiddag at «3. mars ble Bjørn Einar Romøren den første jenta som hoppet i den nye Holmenkollbakken».

Wikipedia er brukerbasert, der hvem som helst kan gå inn å redigere innholdet.

Mandag ble det klart at Anette Sagen skulle innvie nye Holmenkollen ved å hoppe først – direkte på Dagsrevyen onsdag klokken 19.30.

Oslo kommune og hopp-Norge skulle med det bevise at jenter og kvinneidrett blir tatt på alvor, og at jentene er velkomne også i hoppmiljøet.

Tok innersvingen

Tirsdag tok imidlertid Kollenhopp innersvingen på alle. Noen hoppere skulle teste ut bakken for å være trygge på at Sagen skulle få riktig fart i det direktesendte hoppet onsdag. Problemet var bare at de valgte å sende ut mannen som var nærmest Sagen i kampen om å få hoppe først, Bjørn Einar Romøren.

Det kom sterke reaksjoner etter at nyheten ble kjent, og både hoppsjef Clas Brede Bråthen, tidligere OL-vinner Espen Bredesen og tidligere hoppsjef Jan Erik Aalbu var overrasket over avgjørelsen om å sende en topphopper utfor som førstemann.

– Dette synes jeg er veldig merkelig. Hvorfor måtte de da ikke ha testhoppere før Romøren? Hadde det vært en ukjent prøvehopper som hoppet først, så hadde det ikke betydd like mye, men når det er Romøren så er det klart at det er noen her som ikke har ønsket at Sagen skulle få være den første i den nye bakken, sier Aalbu til VG Nett.

– Forferdelig trist

Anettes far, Ole Sagen, var også svært fortvilet over det som nå har skjedd.

– Anette kommer til å bli historisk, men det kommer alltid til å være et lite «men» ved det hele. Dette er forferdelig trist og dårlig gjort. Innvielsen av bakken blir ikke det samme nå. Den er rett og slett ødelagt, sier Ole Sagen til VG Nett.

Roar Gaustad, som er leder for Kollenhopp, har tidligere uttalt at han ville ha Romøren som første hopper utfor.

En Facebook-gruppe, som var sterkt delaktig i påvirkningen om å la Anette Sagen få innvie Kollen, har nå over 43.000 medlemmer. Der går debatten heftig for seg onsdag morgen.

PS! På den norske utgaven av Wikipedia står det riktig at Bjørn Einar Romøren ble den første hopperen som satte utfor tirsdag kveld da den nye Holmenkollbakken ble tatt i bruk. (ANB)

Artikkeltags