Sjefen setter krav til Stordal

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Skøyteløperen Rune Stordal kommer til å tjene en halv million kroner på VM-suksessen. Men han får ikke lov til å legge seg på sofaen etter trening av sportssjef Finn Aamodt.

DEL

Fra forbundet og Olympiatoppen vil Stordal dette året motta 250.000 kroner. I tillegg regner sportssjef i Norges Skøyteforbund, Finn Aamodt, med at en privat sponsor vil bla opp det samme beløpet - trolig mer.

– Det sier seg selv at det er en overgang å gå fra null til 500.000 kroner i inntekt. Men dette er jo for at Rune skal konsentrere seg mest mulig om skøyter, slår Aamodt fast overfor Bergensavisen.

Vært selger

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på pengene jeg kommer til å få inn nå. Men det har vært trangt i noen år, så det skal bli godt å få litt albuerom, slår hovedpersonen selv fast.

– 500.000 kroner er mye penger, men hvis du ser på alle årene jeg har drevet på blir det ikke så mye totalt.

Før Stordal reiste til VM jobbet han som salgsfremmer i dagligvarebransjen utenom skøyteløp. Den jobber slutter han i, men han får ikke utelukkende drive med skøyter.

– Jeg tror det er sunt for utøverne å drive på med noen annet en skøyter også - uten at det går ut over satsningen. Vi er ikke interessert i utøvere som kun går på skøyter. Han må være mer enn bare en skøyteløper, mener Aamodt.

Vil utdanne seg

– Jeg har ikke tenkt å sette meg i sofaen. Nå får jeg endelig frihet til å utdanne meg, og det skal jeg gjøre nå, forteller Stordal.

25-åringen har planer om å bli politimann eller fengselsbetjent.

Allerede før VM var Norges Skøyteforbund i gang med forhandlinger om skøyteløperens personlige kontrakt.

– Det er ikke slik at Rune hadde stått på bar bakke hvis han ikke hadde blitt verdensmester. Men det er ingen tvil om at Runes verdi steg gullet, sier Aamodt.

Det er sportssjefen som tar seg av forhandlingene om den personlige sponsoren.

Artikkeltags