Suverene Neuner

Magdalena Neuner vant i Russland.

Magdalena Neuner vant i Russland. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I sitt tredje siste renn i karrieren utklasset tyske Magdalena Neuner (25) rivalene i løypa og tok sesongens tiende verdenscupseier i skiskyting.

DEL

I sitt tredje siste renn i karrieren utklasset tyske Magdalena Neuner (25) rivalene i løypa og tok sesongens tiende verdenscupseier i skiskyting fredag.

25-åringen vant dermed åtte av ti sprintrenn denne sesongen. Hun ble også verdensmester i disiplinen på hjemmebane i Ruhpolding for to uker siden.

Neuner knuste konkurrentene på siste runde etter å ha bommet ett skudd på hver av de to skyteseriene. Seieren var den 34. i karrieren, og hun er for lengst verdens nest mestvinnende skiskytter bak sin svenske navnesøster, Magdalena Forsberg.

Legger opp

Den tyske stjernen har ikke sjanse til å sette rekord i antall verdenscupseirer i én sesong. Den vil Forsberg beholde med sine 14 i 2000/2001-sesongen, derav åtte på rad.

Verdenscuplederen er også verdens nest mestvinnende i VM med tolv gull, kun overgått av Ole Einar Bjørndalens 18.

Neuner opplyste tidligere i sesongen at hun legger opp etter finalerennene i russiske Khanty-Mansijsk.

Ukrainske Vita Semerenko utfordret Neuner kraftig etter feilfri skyting fredag. 26-åringen gikk ut med 21,5 sekunder forsprang etter den stående serien, men måtte til slutt gi tapt med fattige 3,2 sekunder.

Semerenko har aldri vunnet et verdenscuprenn, men har nå tre annen- og tre tredjeplasser.

Treer ble hviterussiske Darja Domratsjeva, som i VM snøt Neuner for gullet i jaktstart.

Grundig slått

De norske jentene hadde ingen lykkedag i Sibir. VM-dronning Tora Berger (30) kom direkte fra to seirer på rad i VM, men bommet ett skudd og endte på sjuendeplass. Lesjingen ble grundig slått av Neuner i langrennstid.

- Den ene bommen var kun min egen feil. Hodet er ikke helt til stede, men fysisk fungerer det rimelig bra. Jeg anser muligheten som litt større på jaktstarten (lørdag) i duell kvinner mot kvinner. Jeg satser på at jaktlysten er til stede da, sa Tora Berger.

To av hennes fire seirer i år er kommet nettopp i jaktstart.

Synnøve Solemdal endte på delt 12.-plass etter to bomskudd.

- Et ok løp av meg der jeg iallfall ga alt og ble veldig sliten. Litt mer skjerpet og på hogget på skyting, og jaktstarten kan bli bra, mente tingvollgjeldingen.

De øvrige jentene endte lenger ned på resultatlisten.

Lørdag er det jaktstart.

(ANB-NTB)

Artikkeltags