Vil ha VM-vorspiel i Drammen

Ola Vigen Hattestad, Jens Arne Svartedal og Emil Jönsson kan få mer å glede seg over i Drammen.

Ola Vigen Hattestad, Jens Arne Svartedal og Emil Jönsson kan få mer å glede seg over i Drammen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Går det som ildsjelene bak sprintsuksessen i Drammen ønsker, blir byen vertskap for et heidundrende vorspiel foran ski-VM i Oslo i februar 2011.

DEL

Norge er av Det internasjonale Skiforbundet (FIS) nemlig tildelt ei verdenscuphelg i langrenn rett i forkant av VM. Norges Skiforbund vil gi oppdraget til en allerede eksisterende verdenscuparrangør.

Følgelig står kampen om VM-generalprøven mellom Drammen, Trondheim og Beitostølen. Skiforbundet skal utpeke arrangør på sitt styremøte 14. januar.

VM i Oslo i 2011 åpnes torsdag 23. februar. Vorspielet vil bestå av en sprint fredag 17. og et kort distanserenn lørdag 18. februar.

Fredagssprint fantastisk

Drammenserne mener de har gode kort på hånda.

– Først og fremst nærheten til VM-byen Oslo. Det vil være gunstig og praktisk på mange måter. Dessuten er byen vår 200 år i 2011, framholder lederen for organisasjonskomiteen for v-cupen i Drammen, Geirr Kihle, overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Daglig leder for selskapet Byen Vår Drammen AS, Per Øyvind Mørk, trekker fram det som kan bli selve trumfkortet:

– Siden starten i 2003 har vi nå arrangert verdenscupsprint i seks år på rad. Rennet er blitt kåret til verdens beste skisprint. Suksess har det blitt uansett om rennet har gått på en tirsdag, onsdag eller torsdag. Tenk hvilken fantastisk fest det vil bli på en fredag! Bedre VM-opptakt kan man vel knapt tenke seg.

Har fått tre nye sprintrenn

Etter seks suksessrike år blir det ingen sprintfest i Drammen kommende vinter. På grunn av ombyggingen i Holmenkollen, ble Kollen-langrennene i 2009 flyttet til Trondheim. Og Drammen-sprinten fulgte med.

– Vi skjønte ikke noe av det, men har lagt skuffelsen bak oss og bruker den heller til noe positivt. I stedet gleder vi oss over at FIS har tildelt oss nye sprintrenn i 2010, 2012 og 2013, sier Mørk og Kihle.

Ifølge tradisjonen skulle ikke Norge hatt noe verdenscuprenn den vinteren man er VM-vertskap. Men det har Norges Skiforbund altså klart å få til likevel.

Dermed øyner drammenserne mulighet for sprintfest i 2011 også.

Oppgradering på Konnerud

– Det er viktig med kontinuitet, ikke minst i forhold til langsiktige sponsoravtaler, de 400 frivillige funksjonærene og andre ting, påpeker Mørk.

Men det trengs i så fall også en arena for distanserennet. Derfor jobbes det nå med planer for en omfattende opprustning av anlegget og løypene på Konnerud, det snøsikre stedet like sør for byens sentrum, med tanke på FIS-godkjenning for verdenscuprenn.

Oppgraderingen, som også vil omfatte ei fem kilometer lang asfaltert rulleskiløype, vil koste om lag 10 millioner kroner. Drammen kommune har nylig signalisert at man i sitt langtidsbudsjett vil sette av sin nødvendige andel.

– Et fullverdig skianlegg på Konnerud vil dessuten komme hele det sentrale østlandsområdet til gode. Det vil derfor få kjærkomne ringvirkninger langt utenfor vårt virkefelt, understreker Geirr Kihle. (ANB)

Artikkeltags